Side 1 av 1

tab eller hanske?

Lagt inn: 14 okt 2007, 15:16
av Rune
Jeg har bestilt meg en langbue og lurer på om det er mest vanlig å skyte med tab eller hanske? Jeg har aldri skutt med en langbue før. Jeg har derimot skutt med recurve i fire år, og er derfor vant med tab. De stevnene jeg har vært på har ikke blitt overrepresentert av tradskyttere akkurat, men jeg mener å huske at de skytterne brukte hanske.

Lagt inn: 14 okt 2007, 19:27
av Litz
Jeg bruker hverken... enten skyter jeg uten noenting eller så surrer jeg sportstape rundt fingertuppene.
Har testet ut både tab og hanske men syns jeg mister følingen med strengen da.

Så det er vel smak og behag hva man velger.

Lagt inn: 14 okt 2007, 22:34
av Griffin
Är du van med tab ska du utan tvekan fortsätta med det.
Mindre ont i fingrarna, mycket billigare och kanske ett renare släpp.

Jag däremot klarar inte skjuta med tab så därför använder jag handske.



Det enda är väl att det inte får vara någon arbetande del av metall i taben. En metalplatta som man lägger strängen mot antar jag är godkännt.

Lagt inn: 15 okt 2007, 14:13
av Lurz
Og jeg klarer ikke å skyte med hanske, derfor bruker jeg tab!

...når jeg skyter med tyngre buere enn hovedbuen min (rytterbue) på 35 pund. Helt enkel hjemmelaga skinnlapp med to hull til langfinger og ringfinger.
Med rytterbuen gjør jeg som Litz, ikke noe, eller en skjelden gang sportstape hvis jeg begynner å bli sår. Jeg synes også at jeg mister følelse med strengen.

Her snakker vi helt klart smak og behag og hva en er komfortabel med :D

Lagt inn: 15 okt 2007, 15:01
av nilstor
Beskytt fingrene dine! Det kan skje verre ting enn at du får såre fingertupper eller mister følelsen med strengen, du kan miste følelsen i fingertuppene, særlig hvis du skyter tunge buer uten beskyttelse. Jeg har en ringfingertupp som fremdeles er litt nummen etter noenogtjue skudd uten fingerbeskyttelse med et par tunge buer, selv over et halvt år etter! Men dette kan også skje med lettere buer over tid. Bruk tab eller hanske! Følelsen i fingertuppene er mer verdt enn som så!

Lagt inn: 16 okt 2007, 20:38
av Rune
Her er vel smaken som baken. Jeg skal prøve hanske og tab, for å finne ut hva som passer for meg. Ser for meg buebygging i fremtiden , så dette skal bli gøy!! :D :D