Horn og varme
Lagt inn: 25 aug 2017, 22:30
Tenkte jeg skulle lage meg noen nye krigspiler i forbindelse med lengdeskyting på Re om en måneds tid. Livery og Quarterpounder skal ha hornkile i nokken. Siden jeg foretrekker kuhorn framfor bøffelhorn på piler, fant jeg fram noen biter av kuhorn. Men som folk kanskje har fått med seg, er ikke kuhorn flate. Tidligere har jeg saget ut passe biter, og slipt dem flate. Leste for litt siden at horn blir termoplastisk ved 180'C. Verdt å prøve.
Det beste er sikkert et oljebad, men jeg prøvde en annen vri. Satte stekeovnen på 200'C, la inn to stykker flat kleberstein. Ventet til de var varme, la så inn hornstykket. Etter noen minutter tok jeg ut klebersteinsbitene, la hornbiten mellom, og klemte godt. Etter en liten stund satte jeg hornbiten i klem mellom to trestykker og lot det kjøle seg ned.
Hornet ble flatt og fint med en litt gyllen farge.
Prøvde igjen med en ny hornbit. Tok ikke tida denne gangen heller. Etter hvert begynte det å lukte litt guffen baconcrisp. Satt den i klem. Litt sprekkelyder. Da den var nedkjølt, tok jeg den ut av pressformen. Hornet var blitt så sprøtt at jeg kunne smuldre det med fingrene.
En erfaring rikere. Noen andre som har prøvd horn og varme? Erfaringer?
Det beste er sikkert et oljebad, men jeg prøvde en annen vri. Satte stekeovnen på 200'C, la inn to stykker flat kleberstein. Ventet til de var varme, la så inn hornstykket. Etter noen minutter tok jeg ut klebersteinsbitene, la hornbiten mellom, og klemte godt. Etter en liten stund satte jeg hornbiten i klem mellom to trestykker og lot det kjøle seg ned.
Hornet ble flatt og fint med en litt gyllen farge.
Prøvde igjen med en ny hornbit. Tok ikke tida denne gangen heller. Etter hvert begynte det å lukte litt guffen baconcrisp. Satt den i klem. Litt sprekkelyder. Da den var nedkjølt, tok jeg den ut av pressformen. Hornet var blitt så sprøtt at jeg kunne smuldre det med fingrene.
En erfaring rikere. Noen andre som har prøvd horn og varme? Erfaringer?