Side 1 av 1

Damping/Koking og bøying av bresk/einer

Lagt inn: 09 mai 2013, 11:57
av Brage
Har et breske-emne som er røffa ut og som jeg har tenkt å senebacke.
Det er ganske sjabby, med litt kvist og mye furer i ryggen.

Tenker jeg må ha litt løft i tuppene hvis skal bli noe snert i bua.
Noen som har erfaring med å varmebehandle og bøye bresk?
Er det bare å koke opp og la det stå til?

Re: Damping/Koking og bøying av bresk/einer

Lagt inn: 09 mai 2013, 12:19
av Kviljo
Det går fint. For å unngå knekk er det lurt å redusere tykkelsen til nær det den skal være i den ferdige buen. Det hjelper også å øke fuktighetsnivået i treet der man skal bøye. F.eks kan man sette tuppen i vann et døgn før man koker den. I tillegg kan det være lurt å la buken være breiere enn ryggen i det området du skal bøye. Fiberretningen på buken spiller jo også en stor rolle om man ikke vil ha sprekker der.

Re: Damping/Koking og bøying av bresk/einer

Lagt inn: 12 mai 2013, 01:49
av Bowman
Legg gjerne inn litt refleks i grepet også. Da får du en "5 curve" og enda mere snert. Sjekk ut de halvferdige måkevingebuene mine på tråden min. Einer er veldig bra å senebacke. :-)