Side 12 av 14
Re: Mjød
Lagt inn: 29 mar 2014, 12:13
av dagsunde
I dag var den nede i 1035 Oe, så da la jeg til 1Kg. Honning til i "mosten".
Dette økte vekten til 1050 igjen, eller totalt 1075, siden vi startet på 1060 Oe...
Hvilket vil si at vi ender opp på ca. 9% hvis jeg lar det være igjen "litt" restsødme...
Ser bra ut.
Re: Mjød
Lagt inn: 29 mar 2014, 22:54
av Christian
Høres bra ut
Og godt tips Are. Jeg tror dette er litt av grunnen til at de mjødene jeg kjøpte på polet smakte gammelt blomstervann. Kvaliteten på honningen er selvsagt grunnleggende for smaken på mjøden, men hva ligger i dette? Hvordan bedømmer man kvaliteten? Utforske og notere
Jeg var så heldig å få 20kg honning av treneren min når han pensjonerte seg fra bier. Tror han hadde 8 kuber mot slutten. Selv om han sa at kvaliteten var dårlig så er det noe av den beste honningen jeg har smakt.
Re: Mjød
Lagt inn: 30 mar 2014, 08:59
av dagsunde
Viktig poeng! Jeg har smakt honning som smaker puck p brødskiva, men er nydelig i teen,
og motsatt.
I Denne batchen brukte jeg denne, som jeg syntes var god naturell i hvert fall:
(99,90 på Coop for 1,5Kg).
Re: Mjød
Lagt inn: 01 apr 2014, 18:49
av dagsunde
Christian har sagt vent, ikke ennå...
Må.... gjøre Schom... Chrischtian schier!
...ikke... Nattinatt!
Re: Mjød
Lagt inn: 02 apr 2014, 22:35
av Christian
Ventepølse før biffen veit du. Sett av et par flasker ekstra så du har noe å fukte ventetida med
Re: Mjød
Lagt inn: 03 apr 2014, 07:22
av Are
Eller begynn på en ny runde. Da har du ventemjød mens neste ladning gjærer. Og sånn skapte Dag seg en usunn livsstil
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Re: Mjød
Lagt inn: 03 apr 2014, 10:30
av Allan
Det gjelder vel som med alt som tar tid å vente på (litt som med tørking av emner) at det er verst når du har èn som du må vente på, så det er best å gå på en til med det samme så en flere i spill samtidig. På sikt er noe da ferdig mens du har noe å vente på, men det var det med livsstilen da...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Re: Mjød
Lagt inn: 03 apr 2014, 13:10
av dagsunde
Are skrev:Eller begynn på en ny runde. Da har du ventemjød mens neste ladning gjærer. Og sånn skapte Dag seg en usunn livsstil
Tror Anne hadde nevnt det da, ja...
Re: Mjød
Lagt inn: 03 apr 2014, 21:53
av Christian
Men det er jo etter gjæringa er ferdig det er viktigst, og vanskeligst, å vente. Mjøden er jo strengt talt ferdig, men smaken bør få MINST 3 måneder på å utvikle seg før du dekanterer den over i et hønn
Re: Mjød
Lagt inn: 04 apr 2014, 03:56
av dagsunde
Apropos lagring...
Jeg har to ølfat (Stål) á 30 liter. Har du noen erfaring med å lagre mjød på fat?
(Er så mye mer praktisk, særlig når det skal opp til Skurven i Juli).
Går det greit, eller blir det annerledes enn å flaske?
Re: Mjød
Lagt inn: 06 apr 2014, 02:04
av Christian
Har bare lagret på plastdunk før flasking enn så lenge (og det er visst ikke optimalt pga flyktige stoffer...) men jeg veit at noen mjøderier i statene har mjød som er lagret på fat som er brukt til portvin, bourbon osv. Så jeg tror ikke det skal være noe problem i å lagre på fat.
Re: Mjød
Lagt inn: 06 apr 2014, 12:02
av dagsunde
Da gjør jeg det.
Mye lettere å holde seg unna også; Klarne, ha på fat, Trykksette med litt CO2, og koble fra hele fatet.
Da blir det nemlig et styr å dra frem fatet, finne frem tappekran og CO2 flaske, etc...
Mye større sjans for at det blir noe igjen til Juli, og våre Finske & Russiske venner
Re: Mjød
Lagt inn: 02 aug 2014, 22:42
av Christian
Plopp plopp
Re: Mjød
Lagt inn: 03 aug 2014, 10:12
av dagsunde
Ny batch?
Hva smakssettes det med denne gangen?
Re: Mjød
Lagt inn: 03 aug 2014, 10:36
av Christian
Kirsebær
ranet treet til naboen og satt en liten 5l dunk. Denna blir ihvertfall rosa!