Nå er dette bare et utsnitt av et bilde, så det er vanskelig å si hva som skjer rundt.
Fisken la jeg ikke merke til. Men jeg ser at noe ligger lengre bak på bordet, noe som er kuttet ser det ut til.
Så om dette er ferdig preparert mat, eller i forberedelsesfasen av et måltid, er vanskelig å si.
Uansett, en skal ikke være for bombastisk. Skyter man en pil mot en stålplate, stående 2 meter fra, kan en ha stor tro på utstyret, og være trygg på at pilen vil sitte fast. Men den kan komme i retur...
Jeg sier dette med fisken fordi:
Fisk har skjell. De kan enkelt rakes av slik fasongen på kniven har.
Tuppen er helt klart brukanes til å sprette opp buken.
Tuppen kan brukes til å rense blodrand, eller annet en ønsker å pirke vekk.
Det kan gjerne være andre bruksområder, men kniven kan ha en funksjon mtp fisk.
Når en hevder at en kniv må være rett, må en også ha i bakhodet at vi har en moderne erfaring som ballast.
Det er vel ikke uten grunn at det diskuteres hvordan en sikter, strengedempere osv. Vi vet ikke alt.
Jeg har i Moskva kjøpt tørket fisk. Den var spiseklar, men det var en hel fisk vi snakker om. Skinnet måtte flekkes av, og kjøttet ble spist fra utsiden og innover. Innerst lå ting en ikke spiser.
Vi kan ikke si at de ikke kokte fisken hel med innmat og alt, for noen hundre år siden. Det vet vi lite om. Men er enig i at fisken sannsynligvis ble preparert før bruk. At hel fisk ble tilberedt, ja det vet en.
For å avslutte det hele, dette kan være en forberedelse til et måltid, eller det kan være serveringsmåten som gjør det nødvendig å bruke en slik kniv.
Vi kan koke krabber, knuse skallet, og servere bare kjøttet. Men vi kan også koke krabber, servere dem hel, og så må gjestene bruke nøtteknekker eller tilsvarende, og spesialutstyr for å få kjøttet ut av skallet. Det gjøres enkelte steder....
Det kan jo være at gjestene måtte skrape av skjellene fra den kokte fisken, før de tok av skinnet, fordi verten skulle lage fiskelim av skinnet etterpå? En kan aldri vite....
Nei, jeg vet ikke hva jeg skal tro jeg heller. Det er et tolkningsforslag blant flere.
Men det er en interessant diskusjon. Noen som har lenke til resten av bildet?