Side 10 av 14

Re: Mjød

Lagt inn: 15 okt 2013, 00:51
av Christian
-1 % er akkurat det utslaget jeg får også.
Jeg fylte opp til 25l merket på dunken. Har 3kg honning og 1.5kg sukker og ca 4 epler oppi.

Re: Mjød

Lagt inn: 15 okt 2013, 14:08
av dagsunde
Hvis man regner sukker og honning likt (at du har gjæret ut alt sukkeret i honningen) vil 4.5 kg til 25 liter gi el ieschlevekt på 90 grader.
Gjæres dette ned til 0 grader Oe, vil dette gi deg ca. 11.25% alkohol...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk now Free

Re: Mjød

Lagt inn: 16 okt 2013, 21:15
av Christian
Et glass av mjøden gjør meg litt doven i tærne og litt glad i hodet :D

Hva med klarning av mjøden? Er det noe vits eller er det like bra uten?

Re: Mjød

Lagt inn: 17 okt 2013, 06:42
av Are
Da høres det ut som den har blitt kraftig nok. :-)

Personlig ville jeg klarnet den for å bli kvitt urenheter (gjærsmak og hodebondt). Mjød er kjent som en tømmermannsdrikk av mange, så det kan være lurt å begrense dette.

Re: Mjød

Lagt inn: 17 okt 2013, 10:24
av dagsunde
Kylling :-D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Re: Mjød

Lagt inn: 21 des 2013, 20:38
av Christian
Kanskje på tide med en oppdatering...

Mjøden ble veldig søt, men veldig god. Den kunne absolutt ha gjæret lengre, noe den vanvittige styrken på 5% tilsier, men jeg kaller den dessertmjød og sier meg fornøyd med det :)

Nå har jeg bytta gjærtype, fått tak i passende alkoholmålemetoder, kjøpt en ny ballong og nå plopper det i mjøddunk nr 2 og i øldunk nr 1.

God Jól :)

Re: Mjød

Lagt inn: 22 des 2013, 10:30
av Allan
Christian skrev:
(...) nå plopper det i mjøddunk nr 2 og i øldunk nr 1.

God Jól :)
-"Liker"!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Re: Mjød

Lagt inn: 22 des 2013, 11:27
av Are
Krise.

Ølet skal være ferdig gjæret innen 22. desember ellers får du solsnu i ølet ( i fløge gammel overtro ) :-)

Kos deg når det blir ferdig

Re: Mjød

Lagt inn: 22 des 2013, 12:21
av Allan
Solsnu i ølet? Det hørtes ugreit ut. Hva skjer da tru? Går gjæringa i revers på denne sida av solsnu? ;-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 02:03
av Christian
Solsnu i ølet! Huffsan... Får blote litt ekstra i år og håpe på velvilje fra de gamle.

Tror forresten de er mer gretne over at jeg har satt rosa mjød :roll:

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 19:10
av Allan
Wtf rosa??

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 19:33
av dagsunde
Smaksatt med tyttebær?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 20:00
av Christian
Blåbær :wink:

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 22:05
av torkis
Jeg har hørt at det eneste som hjelper mot solsnu i mjød, er og fordele mjøden til flest mulig utover hele landet.
Men det haster, fordi det må skje før jul :D

Re: Mjød

Lagt inn: 23 des 2013, 23:31
av dagsunde
Christian skrev:Blåbær :wink:
Ahh.

Jeg lagde Levergryte her om dagen, og brunet ikke smøret nok til at sausen ble brun...
Litt senere senere spedde jeg med fløte og rødvin.
Levergryte med rosa saus!
Utrolig hva det visuelle betyr for opplevelse av smak.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk