Kult. Bra du er aktiv på spissmiing. Hvilken vekt? Og hva slags tverrsnitt? De smis jo vanligvis med rombeformet. Din ser nesten kvadratisk ut. Stemmer det?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Hirðmaðr skal oc æiga ... hanðboga með þrim tylftum broðða.” Hirdskråen
De veier 20-25g. Det fins jo så mange forskjellige typer av disse, så det blir nok historisk riktig uansett hva man gjør. I forgårs lagde jeg noen med rombeform.
Kult. Personlig er jeg mer fan av rombeformet. Men det er jo smak og behag. Det siste bildet du la ut minner veldig om den som ofte kalles Crecy etter funnet gjort der.
Har du lest bloginnlegget til Mark Stretton om testene han har gjort med fasong og gjennomslagskraft på tunge platebrytere?
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Hirðmaðr skal oc æiga ... hanðboga með þrim tylftum broðða.” Hirdskråen
Har ikke sett meldingen din før nå. Nei jeg har ikke lest akkurat om det, men vet om bloggen hans. Hva var dommen? Rombeform er best regner jeg med? Man ser den fasong overalt ihvertfall.
Er et par år siden jeg leste den. Han brukte spisser med rombeformet tverrsnitt. Men han mente den litt senere versjonen med skarpere knekk fungerte bedre enn den som har mer myk svulstig fortykning. Men husk også at for å få skikkelig dyp inntrengning i plater, må spissen lage et hull som gir plass til falen og skaftet. Er hodet på spissen for smalt, vil pila bare trenge inn ril den stopper på falen.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Hirðmaðr skal oc æiga ... hanðboga með þrim tylftum broðða.” Hirdskråen