Jeg har funnet et bruksområde for blinkpiler med brudd bak feltspissen: kappa ned til 28 1/2" og forsynt med en blunt av ei almegrein. (Skaft: 9mm ask). Det blir småviltpiler til kort jaktbue, 24" trekk. Ganske moro å skyte med, og sjøl om jeg prøvde å legge opp til markkrypere forsvinner ikke pila i graset, den bremser pent opp og legger seg oppå i stedet. Jeg skal helt klart lage flere av disse, og et sett 10mm krigspil med blunt til trening. Genialt opplegg!
Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
Har kom maður á bergið oman
við sterkum boga í hendi:
"Jallurin av Ringaríki
hann meg higar sendi."
"Einar skalt tú nevna meg,
væl kann boga spenna,
Tambar eitur mín menski bogi,
ørvar drívur at renna."
Utstillingsåpning i Mandal i dag: 'Skåret i tre', arbeider skåret av Gustav Vigeland i hans unge år.
Mange av disse utrolige arbeidene ble til før han var 12 år gammel
Står til 15. august i Vigeland Hus på hjørnet av Gustav Vigelands vei/Grensegata.
Anbefales!
The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten – Benjamin Franklin
Luftet bue og piler litt. Har blitt lurt til å delta på Verksøya-festivalen som viking-skytter sammen med med litt mer "normale" skyttere.
Vi øver litt sammen...
Det begynte slik... .... ..... .... .... ... .... .. .. . . . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . .. . . og endte slik! .
Blitt merket for livet med St.Georg som slåss mot dragen
Basert på en fransk steinfrise fra 1200 og den tid (mener jeg å huske det var), med litt endring for å få den til å passe på armen, blant annet på dragen som er basert på diverse middelalderske monstre i stil.
Var en tur til Løland i Vigmostad, nord i Lindesnes kommune i går. Litt sør og øst for Snartemo (nabodalen i øst) hvor Kulurhistorisk museum holder på med en utgraving. I området finnes fra før av mange funn fra neolotikum opp til vikingtid og mye fra folkevandringstid. Det var veldig stas å se, hustufter med tydelige stolpehull og masse kokegroper (de hadde ikke fintelt men anslo 30-40 stykker). Og lange langhus, ihvertfall her sør. Selv om det var et relativt lite område var det veldig rikt på strukturer. Et av husene er muligens fra bronsealder. Under tuftene finner de også 'ukjente strukturer', muligens fra eldre tider. De skal snitte rundtomkring og se hva de finner. I den ene runde strukturen trodde de først at de hadde med en grav fra jernalder med fotgrøft å gjøre. Ved graving åpenbarte det seg en spiralliknende mønster og i bunnen fant de en flekkespiss av flint i kull. Om analysene viser neolitikum (som spissen) kan det dreie seg om den første kjente grav i Norge fra perioden, om jeg har forstått det som ble fortalt. Det er bare fire dager siden spissen ble gravd ut men de har siktet massen den lå i uten å finne annet en kull. Spent på hva videre utgraving i området og analyser av prøver vil fortelle oss.
Uansett, som buenerd klarte jeg ikke å holde igjen et 'Åååååårh' da spissfunnet ble kunngjort