Mjød
Moderator: GreenMan
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
I dag var den nede i 1035 Oe, så da la jeg til 1Kg. Honning til i "mosten".
Dette økte vekten til 1050 igjen, eller totalt 1075, siden vi startet på 1060 Oe...
Hvilket vil si at vi ender opp på ca. 9% hvis jeg lar det være igjen "litt" restsødme...
Ser bra ut.
Dette økte vekten til 1050 igjen, eller totalt 1075, siden vi startet på 1060 Oe...
Hvilket vil si at vi ender opp på ca. 9% hvis jeg lar det være igjen "litt" restsødme...
Ser bra ut.
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Re: Mjød
Høres bra ut
Og godt tips Are. Jeg tror dette er litt av grunnen til at de mjødene jeg kjøpte på polet smakte gammelt blomstervann. Kvaliteten på honningen er selvsagt grunnleggende for smaken på mjøden, men hva ligger i dette? Hvordan bedømmer man kvaliteten? Utforske og notere Jeg var så heldig å få 20kg honning av treneren min når han pensjonerte seg fra bier. Tror han hadde 8 kuber mot slutten. Selv om han sa at kvaliteten var dårlig så er det noe av den beste honningen jeg har smakt.
Og godt tips Are. Jeg tror dette er litt av grunnen til at de mjødene jeg kjøpte på polet smakte gammelt blomstervann. Kvaliteten på honningen er selvsagt grunnleggende for smaken på mjøden, men hva ligger i dette? Hvordan bedømmer man kvaliteten? Utforske og notere Jeg var så heldig å få 20kg honning av treneren min når han pensjonerte seg fra bier. Tror han hadde 8 kuber mot slutten. Selv om han sa at kvaliteten var dårlig så er det noe av den beste honningen jeg har smakt.
Olav, du må vakne. Indianarane kjem!
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Viktig poeng! Jeg har smakt honning som smaker puck p brødskiva, men er nydelig i teen,
og motsatt.
I Denne batchen brukte jeg denne, som jeg syntes var god naturell i hvert fall:
(99,90 på Coop for 1,5Kg).
og motsatt.
I Denne batchen brukte jeg denne, som jeg syntes var god naturell i hvert fall:
(99,90 på Coop for 1,5Kg).
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Christian har sagt vent, ikke ennå...
Må.... gjøre Schom... Chrischtian schier!
...ikke... Nattinatt!
Må.... gjøre Schom... Chrischtian schier!
...ikke... Nattinatt!
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Re: Mjød
Eller begynn på en ny runde. Da har du ventemjød mens neste ladning gjærer. Og sånn skapte Dag seg en usunn livsstil
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Hirðmaðr skal oc æiga ... hanðboga með þrim tylftum broðða.” Hirdskråen
Re: Mjød
Det gjelder vel som med alt som tar tid å vente på (litt som med tørking av emner) at det er verst når du har èn som du må vente på, så det er best å gå på en til med det samme så en flere i spill samtidig. På sikt er noe da ferdig mens du har noe å vente på, men det var det med livsstilen da...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Har kom maður á bergið oman
við sterkum boga í hendi:
"Jallurin av Ringaríki
hann meg higar sendi."
"Einar skalt tú nevna meg,
væl kann boga spenna,
Tambar eitur mín menski bogi,
ørvar drívur at renna."
við sterkum boga í hendi:
"Jallurin av Ringaríki
hann meg higar sendi."
"Einar skalt tú nevna meg,
væl kann boga spenna,
Tambar eitur mín menski bogi,
ørvar drívur at renna."
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Tror Anne hadde nevnt det da, ja...Are skrev:Eller begynn på en ny runde. Da har du ventemjød mens neste ladning gjærer. Og sånn skapte Dag seg en usunn livsstil
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Re: Mjød
Men det er jo etter gjæringa er ferdig det er viktigst, og vanskeligst, å vente. Mjøden er jo strengt talt ferdig, men smaken bør få MINST 3 måneder på å utvikle seg før du dekanterer den over i et hønn
Olav, du må vakne. Indianarane kjem!
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Apropos lagring...
Jeg har to ølfat (Stål) á 30 liter. Har du noen erfaring med å lagre mjød på fat?
(Er så mye mer praktisk, særlig når det skal opp til Skurven i Juli).
Går det greit, eller blir det annerledes enn å flaske?
Jeg har to ølfat (Stål) á 30 liter. Har du noen erfaring med å lagre mjød på fat?
(Er så mye mer praktisk, særlig når det skal opp til Skurven i Juli).
Går det greit, eller blir det annerledes enn å flaske?
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Re: Mjød
Har bare lagret på plastdunk før flasking enn så lenge (og det er visst ikke optimalt pga flyktige stoffer...) men jeg veit at noen mjøderier i statene har mjød som er lagret på fat som er brukt til portvin, bourbon osv. Så jeg tror ikke det skal være noe problem i å lagre på fat.
Olav, du må vakne. Indianarane kjem!
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Da gjør jeg det.
Mye lettere å holde seg unna også; Klarne, ha på fat, Trykksette med litt CO2, og koble fra hele fatet.
Da blir det nemlig et styr å dra frem fatet, finne frem tappekran og CO2 flaske, etc...
Mye større sjans for at det blir noe igjen til Juli, og våre Finske & Russiske venner
Mye lettere å holde seg unna også; Klarne, ha på fat, Trykksette med litt CO2, og koble fra hele fatet.
Da blir det nemlig et styr å dra frem fatet, finne frem tappekran og CO2 flaske, etc...
Mye større sjans for at det blir noe igjen til Juli, og våre Finske & Russiske venner
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
- dagsunde
- Master bowyer
- Innlegg: 1325
- Registrert: 28 jun 2007, 16:33
- Bosted: Arendal
- Sted: Arendal
- Kontakt:
Re: Mjød
Ny batch?
Hva smakssettes det med denne gangen?
Hva smakssettes det med denne gangen?
--
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!
Dag.
Brestanda boga, brennanda loga,
gínanda ulfi, galandi kráku,
rýtanda svíni, rótlausum viði,
vaxanda vági, vellanda katli
skyli manngi trúa!