Remove whatever you can including connective tissue on outside of sinew. Whatever you can get off is that much less to deal with later.
This is how I take care of backstrap sinew.
When I'm butchering I fillet the backstraps off the spine like filleting a fish.
I peel the outside layer of fat off so I have exposed the sinew layer. Then I lay the backstrap down on the cutting board sinew side down and skin the sinew off just like skinning a fish fillet.
Now I take my knife. It's a sharp old carbon steel butcher knife. I scrape (not slice) the meat and extra stuff off the sinew while it lays on the cutting board like what MB did with his flint.
When it's all clean I plaster it on a piece of glass pushing all the wrinkles out. As it dries it more or else peels itself off the glass. Putting it on the glass makes it dry nice and flat and and clean.
Det med glass var jo smart. Husker første gangen jeg tørket sener, og la de på epoxymalt betonggulv. Det var definitivt ikke en suksess. Epoxy sitter ikke så godt fast på betong som de skryter av! Basta.
Intet problem er så stort eller så lite at det ikke kan løses med dynamitt.
Jeg bruker nål og tråd. Tar senene og trer de på en snor, og henger det opp. Da slipper jeg
alle problemer. 8) Når de henger slik lett og luftig, så får de tørkehinne temmelig kjapt, og lukta
blir betraktelig mindre i løpet av et døgn.
Intet problem er så stort eller så lite at det ikke kan løses med dynamitt.