Side 8 av 14
Re: Mjød
Lagt inn: 24 jun 2010, 00:12
av nidrinr
..Jeg har fortsatt til gode å smake såpemjød...
Re: Mjød
Lagt inn: 27 jun 2010, 19:40
av Bowman
Noen som har en oppskrift på dette+ Lurer på om det hadde gjort seg i høst.
Re: Mjød
Lagt inn: 28 jun 2010, 13:37
av Zeida
hvorfor mjød hvorfor ikke rødvin eller øl?
Re: Mjød
Lagt inn: 28 jun 2010, 14:29
av nidrinr
..Fordi det er mulig å kjøpe god vin og godt øl i butikken. Godt mjød får man ikke kjøpt.
Re: Mjød
Lagt inn: 28 jun 2010, 17:41
av Christian
sannere ord er ikke sagt ass. husker tilbake til tiden med polmjød
resulterte som regel med tarmtroll og tømmermenn
Re: Mjød
Lagt inn: 28 jun 2010, 19:05
av Zeida
Re: Mjød
Lagt inn: 04 jul 2010, 16:50
av SilentG2
bowman skrev:Noen som har en oppskrift på dette+ Lurer på om det hadde gjort seg i høst.
Beklager sent svar, men ja det egner seg om høsten, og ja jeg har mange gode oppskrifter, og også mange tips om hva du IKKE bør gjøre..
Har nå ca 20 liter eddik stående hjemme som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med
Re: Mjød
Lagt inn: 21 jul 2010, 20:18
av SilentG2
Høstmjødet er satt, og denne gangen med et hint av eple og solbær... passer bra til sesongen håper jeg.
Re: Mjød
Lagt inn: 10 aug 2010, 21:14
av barbarossa
jeg er ikke bueskytter, men kom fram til at dette var en bra plass å spørre noen spørsmål angående mjød.
jeg skal sette mjød, har ei enkel oppskrift, men jeg vurderer å smaksette det med einerbær, hva er det beste metoden for dette, hive oppi noen bær helt til å begynne med eller lage et slags avkok og smaksette den ferdige mjøden?
har også tilgang på humle, samme spørsmålet her, hva er beste løsningen, tørke det og hive det oppi?
jeg regner med at å smaksette med einer kan regnes for å være innenfor det som kan kalles historisk korrekt:) noen tanker rundt dette?
mvh
barbarossa
Re: Mjød
Lagt inn: 10 aug 2010, 22:52
av nidrinr
Alle smakstilsetninger som tørkes og lages som sterk te før man setter i gang gjæringa blir i alle fall bra.
Re: Mjød
Lagt inn: 11 aug 2010, 00:01
av barbarossa
takker for kjapt svar
skulle tro at man kunne putte det oppi ferdig mjød og? lettere å kontrollere styrke på smaken på den måten
blir moro uansett
Re: Mjød
Lagt inn: 11 aug 2010, 02:01
av nidrinr
Alt man putter oppi etter at mjøden er ferdig, gjør at faren for ettergjæring med tilhørende hissig brusing øker betraktelig.. -Søtere tilsetning er skumlere enn alt som ikke er søtt.
Re: Mjød
Lagt inn: 12 aug 2010, 23:04
av barbarossa
takker for svar
da er jeg klar for å brygge meg en ladning mjød, kanskje det kommer en rapport om et par mnd:)
Re: Mjød
Lagt inn: 13 aug 2010, 00:46
av nidrinr
Lykke til!
-Om du mangler tilhørende drikkehorn er det sikkert noen her som veit hvor du skaffer deg det og
Re: Mjød
Lagt inn: 22 sep 2010, 22:00
av frahog
Har en dunk med brygg som er nesten ferdig, ikke med tilsatt epler men en misslykket eplegele. Kjærringa skulle lage eplegele av epler fra egen hage og isteden for gele ble det mere som en saus, men søt og god og med et godt innslag av kanel. En halvkilo ble tilsatt, smaken var konge før gjæra kom oppi. Brygget holder nå 15% og jeg har brukt gjærstopp nå i dag. Har foresten smakt litt før gjærstoppen og har jeg igjen av denne mjøden til jul har jeg flaks. Det er vel like greit å lage en til sånn for sikkerhets skyld, ja med tanke på jula og alt den fører med seg.