HEO-buer
Moderator: GreenMan
Re: HEO-buer
Ser bra ut den hasselkjeppen. Er det noe setback i vidunderet eller følger den strengen. Gjetter på alm på holmis.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Re: HEO-buer
Holmegården er av søtkirsebær(villmorell) som jeg hogg for ca. 1 år siden. Ikke noe setback. Fulgte strengen en tomme. Har nå rettet den helt ut, uten å legge inn noe ekstra setback, med litt varme og så grillet buken gylden med varmepistolen.
Sideprofiler:
Hassel 1 etter varmebehandling
Hassel 2 før tillering.
Holmegård før tillering.
Sideprofiler:
Hassel 1 etter varmebehandling
Hassel 2 før tillering.
Holmegård før tillering.
Sist redigert av HEO den 09 feb 2016, 01:26, redigert 1 gang totalt.
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
Holder kanskje en tomme for lavt, ikke mer. . Siden det ikke var noe propell i stokken, ble det to ganske rette og fine emner. Den andre stokken blir 4 " kortere og har litt naturlig "setback". Se bildet. Ser for meg at det blir en litt kjappere bue. Når det gjelder rot i arbeidsrommet er det bare å klippe bildene som jeg gjør. Det hjelper litt. Hehe.Allan skrev:For meg ser holmisen ut som alm, men det kan sikkert likegjerne være noe annet med litt kjerneved. Du lager to like buer av den hasselstokken? Hassel nr 1 ble i alle fall riktig fin, ikke mye å utsette på den. På det nederste bildet holder du veldig lavt, eller er det noe som lurer meg med bildet? Uansett, det kan bli veldig fine og effektive buer av hassel. Jeg har en in the works sjøl, men arbeidsrommet er så hinsides all fornuft rotete, så det blir ingen bilder derfra med det første.
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
Den midterste hasselkjeppen bør du la beholde refleksen. Ta den ned til 40pund og lag ultratynne tupper. Den blir rask som en salongrifle. Piler med 125 gr. Spiss og 25-30 i spine. Trust me. En 40 punder beholder refleksen mens en 55 punder følger strengen.
Bare spør Stian.
Bare spør Stian.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
- GreenMan
- Snikende platebein
- Innlegg: 1296
- Registrert: 08 jan 2006, 15:00
- Bosted: Oslo
- Sted: Oslo
- Kontakt:
Re: HEO-buer
Jepp, strålende bue den 40 pundern, mens 30 pundern tapte seg endel i fuktig vær på Azincourt i sommer.
Stian Green
"Sann bueskyting er enkel"
"Sann bueskyting er enkel"
Re: HEO-buer
Jepp. Skikkelig regnvær er nok en utfordring for mange tresorter. Skal vi prøve å varme den opp? Kan hende det hjelper.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Re: HEO-buer
Spent på den kirsebærsaken. Jeg har plenty med kirsebæremner som står på vent. Har hørt at kirsebær er veldig dårlig i kompresjon og trenger en flat og bred buk med mye fiber for å takle bøying så da passer det jo med holmegård. Det er det keg og har tenkt å lage ut av emnene mine.HEO skrev:Holmegården er av søtkirsebær(villmorell) som jeg hogg for ca. 1 år siden. Ikke noe setback. Fulgte strengen en tomme. Har nå rettet den helt ut, uten å legge inn noe ekstra setback, med litt varme og så grillet buken gylden med varmepistolen.
Sideprofiler:
Hassel 1 etter varmebehandling
Hassel 2 før tillering.
Holmegård før tillering.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Re: HEO-buer
Har fått gjort litt på hasselbuene i dag: Fortsatt en del som gjenstår. Ble mange stive partier etter varmebehandling på den lengste buen, så det ble en del som måtte av. Ser slik ut nå(Venstre er opp):
på 26 ":
Følger strengen ca 1" til nå.
Den andre hasselbuen ser sånn ut, så langt(høyre er opp):
på 26 ":
Følger strengen ca 1" til nå.
Den andre hasselbuen ser sånn ut, så langt(høyre er opp):
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
Nå nærmer hasselkjeppene seg siste finish:
Hassel 76" n-n, 50# @ 28, 60# @ 30
@28
@30
Hassel 72" n-n, 40# @ 28
@28
Hassel 76" n-n, 50# @ 28, 60# @ 30
@28
@30
Hassel 72" n-n, 40# @ 28
@28
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
Ser da fine ut Kanskje littegrann stiv på venstresida den øverste?
"If it breaks you get to keep both parts"
- Lars Jensen
- Mester
- Innlegg: 554
- Registrert: 02 sep 2014, 20:51
- Bosted: Tofte
Re: HEO-buer
Fin bøy på den siste der. Er det den som har refleks? Har du tatt den ned til 40#? Spent på den. Mulig jeg ikke får til å komme på onsdag, men jeg kommer neste onsdag.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
Re: HEO-buer
Bjørnar: Vet ikke om jeg rekker litt skyting jeg heller, denne uka.
Her er buene på 28" trekk: Nr. 2 er den med litt refleks. Har ikke gitt den noe varmebehandling i buken.
Lars: Tenkte det.
Her er buene på 28" trekk: Nr. 2 er den med litt refleks. Har ikke gitt den noe varmebehandling i buken.
Lars: Tenkte det.
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
"Holmegaard" i villkirsebær snegler seg fremover: Snart klar for tiller-stokken.
"For veik, for veik er kongens bue."
Re: HEO-buer
Flott Hans Erik. Den kirsebærbuen gleder jeg meg til. Da kan du være prøvekanina.(kompresjonsproblematikk?) Jeg har masse kirsebær som jeg har på vent til nettopp holmegårdsbuer.
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood